VIDEO Muzeul Național al Agriculturii organizează în perioada 16-18 septembrie, manifestarea “Pâinea şi vinul”

Muzeul Agriculturii de la Slobozia. FOTO Muzeul Agriculturii Slobozia

Muzeul Național al Agriculturii organizează în perioada 16-18 septembrie 2022, cea de-a IV-a ediţie a manifestării complexe “Pâinea şi vinul”, tematică promovată încă din 2011, când la Slobozia s-au desfăşurat lucrările celui de-al XVI-lea Congres internaţional al muzeelor de agricultură, având ca temă “Pâinea şi vinul – Corespondenţe istorice, etnologice, tehnologice şi culturale”, cu un larg ecou în mass-media naţională şi locală, dar şi cu un interes deosebit arătat de participanţi – reprezentanţi ai muzeelor de agricultură din întreaga lume.

Programul manifestării cuprinde deschiderea expoziției „Din bucătăria de ieri și de azi”,  atelier de împletit spice de grâu, demonstraţii practice de copt pâine la ţest şi la cuptor tradiţional, ce va fi oferită spre degustare tuturor celor prezenţi, precum şi un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul folcloric  „Doina Bărăganului” al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Tradițiilor Populare Ialomița.

La Târgul de produse tradiţionale româneşti, şi-au anunţat participarea unii dintre cei mai renumiţi producători locali (miere, prăjituri tradiționale, flori, împletituri din spice de grâu) şi din ţară (Brașov – brânzeturi, pastramă; Buzău – cârnați de Pleșcoi, carne; Vrancea – must, fructe; Harghita – kurtos-kolac; Prahova – vin de la Domeniile Dealul Mare, bijuterii; Călărași – sucuri naturale, dulceață, gem, lavandă, produse din lavandă; București – artizanat).

Timp de trei zile, Muzeul Naţional al Agriculturii propune vizitatorilor de toate vârstele o atmosferă de toamnă bogată, la un târg autentic românesc, „o întâlnire cu gospodari din toate colțurile ţării, care încă duc mai departe tradiția locală şi care au ajuns să dobândească renume și în Uniunea Europeană şi în multe  alte locuri din lume” (Gheorghe Petre, manager M.N.A).

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*