Unde suni dacă ai o suspiciune de coronavirus în județul Ialomița. Medicii recomandă folosirea liniei telefonice doar pentru urgențe

Începând cu data de 27 februarie, la sediul central al Direcției de Sănătate Publică Ialomița s-a instituit serviciul de permanență. Angajații instituției pot fi contactacți, doar pentru situații de urgență, la numărul de telefon 0243/230280, iar pentru solicitarea de informații se va apela linia TEL VERDE la numărul 0800800358. La sfârșitul zilei de 18 martie, la nivelul județului Ialomița era un număr de 33 de persoane carantinate.

De la începutul perioadei de supraveghere și până în prezent, la nivelul județului Ialomița au fost recoltate 54 de probe pentru detecția COVID-19 prin tehnica PCR de la persoane carantinate și contacți ai cazurilor confirmate. Recoltarea s-a realizat de către personalul DSP Ialomița, iar rezultatele primite au fost urmatoarele:

  • 2 probe pozitive de la persoane aflate în carantină
  • 50 de probe negative
  • 2 probe în așteptare

În perioada de supraveghere, Serviciul de Control în Sănătate Publică a aplicat sancțiuni persoanelor care nu au respectat măsura de izolare la domiciliu în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19, și anume 5 amenzi contravenționale conform HG 857/2011, în cuantum de 50.000 lei.

În ceea ce privește monitorizarea clinică a persoanelor intrate în județul Ialomița din zonele afectate de COVID-19 de la începutul perioadei de supraveghere, în număr de 518, aflate în autoizolare la domiciliu și carantinare, aceasta se prezintă în felul următor:

  • nr. persoane aflate în autoizolare la data de 18.03.2020, ora 15 = 358
  • nr. persoane ieșite din autoizolare la data de 18.03.2020, ora 15 = 125
  • nr. persoane carantinate = 33
  • nr. persoane internate = 2
  • nr. persoane confirmate cu COVID-19 = 2

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*