Un fel de turism miniaturizat

FOTO: pexels.com

Aproape tuturor ne place să fim turiști și ne-am aflat măcar o dată în această postură. Uneori alegem marea, alteori munții, anul acesta decidem să rămânem în țară, la anul ajungem peste hotare. Alteori, însă, chiar nu există posibilitatea de a investi într-o vacanță și trebuie să ne limităm la ceea ce se află în împrejurimi. Astfel de nevoi ale românilor au fost identificate și s-au construit de-a lungul timpului diverse spații pentru divertisment, care sunt pur remediu pentru dorul de… ducă.

FOTO: pexels.com

Cu mare ușurință, am putea plasa în capul listei splendidul complex Therme, considerat drept cel mai mare centru de wellness din Europa. Dispunând de o serie de facilități uimitoare, inclusiv piscine interioare și exterioare încălzite termic, saune tematice, piscine minerale, tobogane cu apă, băi de aburi și tratamente cu infraroșu, Therme stă departe de centrul capitalei, dar totodată aproape de persoanele care vor să se simtă pentru o zi ca niște turiști în propriul oraș. Creatorii săi au reușit să reunească frumusețea unei insule izolate, vuietul marilor parcuri acvatice și beneficiile resurselor naturale care funcționează drept medicament pentru corpul nostru. Acest spațiu aduce în același loc divertismentul și posibilitatea de a trăi măcar câteva ore ceva asemănător cu ceea ce am experimenta pe insule precum Bahamas, Tahiti sau Mallorca. De dragul divertismentului, multor oameni le-ar plăcea să călătorească și în alte locuri îndepărtate, precum Las Vegas sau Macao, unde cazinourile adună laolaltă sute de pasionați de jocuri. Ei sunt conștienți totuși că visele necesită timp pentru a se transforma în realitate. Bucuria tuturor poate fi faptul că în zilele noastre, odată cu dezvoltarea tehnologiei, putem experimenta emoțiile jocului oriunde în lume, datorită varietății de titluri regăsite într-un cazinou online, care ne demonstrează și că navigarea pe internet e ca o călătorie frumoasă cu avionul. La doar câteva click-uri distanță, pe website-uri și pe diverse aplicații, găsești nenumărate posibilități de divertisment, îți faci prieteni virtuali și afli ce e competiția chiar și pe timp de vacanță.

Adânc în peisajul rural din Transilvania se află o veche mină de sare care datează de peste două milenii. Astăzi, Salina Turda a devenit o atracție turistică populară, cu mii de vizitatori coborând în fiecare an puțurile sale verticale pentru a juca mini-golf, bowling și a vâsli pe apele lacului său subteran. Acest tărâm al minunilor are chiar și un centru de vindecare pentru persoanele cu afecțiuni pulmonare, dar e bine de știu că toți vizitatorii sunt tratați cu haloterapie doar prin respirarea aerului pur. De când activitatea minieră a încetat în 1932, aici pare că s-au desfășurat mai multe vieți. A fost folosit ca adăpost în Al Doilea Război Mondial și a servit chiar și ca centru de depozitare a brânzeturilor. Salina Turda s-a redeschis ca atracție pentru vizitatori în 1992, susținută de investiții care i-au cimentat reutilizarea ca muzeu și parc tematic. Există, de asemenea, un amfiteatru cu 80 de locuri pentru concerte, pe un fundal decorativ de stalactite și formațiuni de sare. Totul e minunat, merită descoperit până la cel mai mic detaliu, imaginându-ți chiar că te afli peste hotare… hotarele subterane.

FOTO: pexels.com

O modalitate excelentă de a te simți ca un turist, numai că în propria țară și nu în afară, e să te alături unui grup de turiști veniți de prin diferite colțuri ale lumii, pentru un tur al delicateselor. Dacă ești din București, e și mai simplu să duci acest lucru la îndeplinire. Ce presupune o astfel de activitate? În loc să alegi un anumit loc pentru a te bucura de masa de seară, ajungi să guști din rețetele și aromele țării tale, fără a găti acasă. Multe astfel de tururi oferă atât șansa de a gusta mai multe feluri de mâncare diferite, cât și oportunitatea de a afla mai multe despre oraș. Ele pot dura între două și patru ore și implică degustări la numeroase restaurante și locuri. Indiferent dacă decizi să participi singur, în pereche sau cu un grup de prieteni, tururile culinare sunt o modalitate excelentă de a-ți face noi prieteni, care îți pot deveni viitori colegi într-o viitoare călătorie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*