Un bărbat din localitatea Platonești care amenința că se va autoincendia, convins să renunțe la gestul său de către un negociator polițist

Un bărbat care amenința că se va autoincendia, convins să renunțe la gestul său de către un negociator polițist. FOTO: IPJ Ialomița

Într-un incident care a avut loc în localitatea Platonești, polițiștii au reușit să convingă un bărbat de 46 de ani să renunțe la amenințarea sa de a se autoincendia. Sesizați prin SNUAU 112, polițiștii din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Platonești au intervenit prompt pentru a rezolva situația periculoasă.

Potrivit IPJ Ialomița, bărbatul consumase băuturi alcoolice și, în urma unui conflict spontan cu soția sa, a recurs la acest gest extrem. Îngrijorați de situație, autoritățile au mobilizat polițiști de ordine publică și luptători din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale, însoțiți de un negociator specializat în astfel de situații tensionate.

Negociatorul, prin folosirea tehnicilor specifice, a reușit să stabilească o comunicare eficientă cu bărbatul baricadat și să-l convingă să renunțe la intenția sa de a se autoincendia. După acest moment crucial, polițiștii au fost autorizați să pătrundă în locuința acestuia, iar bărbatul a fost ulterior internat într-o unitate medicală de specialitate pentru evaluare și asistență suplimentară.

Pentru a se asigura că intervenția se desfășoară în condiții de siguranță maximă, la fața locului au fost prezente și echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pregătite să acționeze în caz de necesitate. De asemenea, o ambulanță a fost mobilizată pentru a oferi asistență medicală de urgență, dacă situația ar fi necesitat acest lucru.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*