Un bărbat din Grădiștea a fost reținut după ce a falsificat o diplomă de bacalaureat

Condamnat la închisoare cu suspendare după ce a obținut ilegal fonduri APIA.

Un bărbat din Grădiștea a fost reținut după ce a falsificat o diplomă de bacalaureat pentru a se înscrie la o unitate de învățământ superior.

Potrivit IPJ Ialomița, la data de 3 iulie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Urziceni au reținut pentru 24 de ore, un tânăr, de 28 de ani, cercetat pentru comiterea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

”Astfel, în perioada iunie-iulie 2024, polițiștii de investigare a criminalității economice au documentat activitatea infracțională a unui tânăr de 28 de ani, din comuna Grădiștea, care ar fi falsificat o diplomă de bacalaureat. Ulterior, tânărul ar fi folosit diploma pentru a se înscrie la o unitate de învățământ superior.

În cursul zilei de ieri, 3 iulie, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară la locuința tânărului, în urma căreia au fost descoperite și ridicate documente și bunuri de interes pentru cauză” – IPJ Ialomița.

Tânărul a fost reținut și introdus în Centrul de Reținere și Arestare al inspectoratului, urmând a fi prezentat astăzi, 4 iulie, Judecătoriei Urziceni cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*