Administrația Finanțelor din Ialomița a rambursat în luna iulie peste 12,27 milioane de lei în TVA

Mai mulți bani. FOTO Adrian Boioglu
Mai mulți bani. FOTO Adrian Boioglu

În luna iulie a acestui an, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a efectuat o rambursare semnificativă în ceea ce privește TVA-ul. Suma totală rambursată a depășit impresionanta cifră de 12,27 milioane de lei.

Potrivit datelor furnizate de Administrația Fiscală Ialomița, în cadrul selecției naționale pentru această perioadă, au fost returnate către agenții economici sumele de TVA corespunzătoare. De asemenea, în aceeași perioadă, s-au realizat auto-compensări în valoare de 3,46 milioane lei din TVA-ul care urma să fie rambursat.

Distribuția sumelor restituite în funcție de subunitățile teritoriale arată astfel:

  • În cadrul activității de colectare de la persoane juridice și fizice din Slobozia, suma restituită a însumat 4,14 milioane de lei.
  • Serviciul Fiscal Municipal Urziceni a rambursat 3,75 milioane de lei.
  • Pentru Serviciul Fiscal Municipal Fetești, suma restituită s-a ridicat la 1,53 milioane de lei.
  • Biroul de administrare a Contribuabililor Mijlocii Ialomița a înregistrat o rambursare de 2,85 milioane de lei.

Aceste date reflectă eforturile susținute ale Administrației Finanțelor Publice din Ialomița de a asigura o gestionare eficientă a TVA-ului și de a facilita procesul de rambursare pentru agenții economici eligibili.

Pentru mai multe informații cu privire la modalitatea de soluționare a deconturilor negative de TVA și opțiunile de rambursare, agenții economici sunt încurajați să consulte site-ul oficial al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) la următorul link: https://www.anaf.ro/SolDecont/.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*