Toate structurile teritoriale ale MAI din Ialomița sunt angrenate astăzi în organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean Ialomița, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Sectorul Poliției de Frontieră Fetești, precum și alte structuri MAI, se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecție, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot. Măsurile de pază și protecție instituite la locațiile secțiilor de votare presupun prezența efectivelor pentru a preveni apariția unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

Astfel, 403 efective, dintre care 140 de polițiști, 150 de jandarmi și 99 de reprezentanți ai ISU vor asigura paza și protecția a 214 secții de votare, din totalul celor 220 constituite pe raza județului Ialomița, iar pentru restul secțiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale MAI.

Totodată, 139 de polițiști vor asigura măsuri de ordine și liniște publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. Pentru intervenția efectivă la eventuale incidente, polițiștii angrenați în paza și protecția secției de votare vor fi sprijiniți, la solicitare, de patrulele de poliție aflate în dispozitivul curent de intervenție, care își vor desfășura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel 121 polițiști vor fi constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști.

Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița va avea în responsabilitate 67 de secții de votare, constituite în 61 de locații, unde vor fi prezenți 73 de polițiști, Inspectoratul de Jandarmi Ialomița va avea în responsabilitate 86 de secții de votare dispuse în 64 locații, unde vor fi prezenți 86 de jandarmi. Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

În plus, 51 de pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale. Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*