Sturion capturat de la braconieri de polițiștii ialomițeni, eliberat în mediul natural

Sturion capturat de la braconieri și eliberat în mediul natural. FOTO IPJ Ialomița

Polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Ialomița și Postului de Poliție Transporturi Navale Fetești au salvat și eliberat în mediul natural un sturion, de aproximativ 15 kilograme, ce fusese capturat ilegal.

Potrivit Ialomița, polițiștii au depistat miercuri, 25 mai, pe brațul Borcea, doi bărbați, de 37 de ani, din comuna Stelnica, și 47 de ani, din comuna Bordușani, în timp pescuiau într-o ambarcațiune din lemn, cu o unealtă tip plasă, un exemplar de pește din specia sturion (păstrugă).

În urma examinării exemplarului capturat polițiștii au stabilit că este un pește ce avea o lungime de 1,35 m și o greutate de 15 kilograme.

Sturion capturat de la braconieri și eliberat în mediul natural. FOTO IPJ Ialomița

Sturionul a fost redat mediului acvatic, iar ambarcațiunea, motorul și unealta de pescuit au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Cei doi bărbați sunt acum cercetați penal pentru încălcarea prevederilor OUG 23/2008, privind pescuitul și acvacultura.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*