Șoferi ialomițeni, depistați în trafic sub influența alcoolului

Verificări ale polițiștilor din Ialomița. FOTO IPJ Ialomița

Cinci ialomițeni s-au ales cu dosare de cercetare penală după ce au fost prinși în trafic, la sfârșitul săptămânii trecute, sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, la data de 11 decembrie, în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Slobozia au depistat în trafic, pe raza localității Albești, un conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că la volan se afla un bărbat în vârstă de 29 de ani, din comuna Perieți, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar în urma testării cu aparatul Drager, acesta a indicat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus de polițiști la camera de gardă a Spitalului Județean de Urgență Slobozia unde i-au fost prelevate mostre de sânge.

Pe locul din dreapta a fost identificat și un bărbat în vârstă de 36 de ani, consătean al șoferului, proprietarul mașinii, care i-ar fi încredințat acestuia autoturismul personal, deși nu avea drept de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul  săvârșirii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” şi „încredințarea unei persoane a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere”.

În cursul aceleiași zile, alți trei bărbați, doi în vârstă de 51 de ani și unul de 62 de ani, au fost depistați pe raza județului Ialomița în timp ce conduceau autoturisme deși anterior consumaseră băuturi alcoolice.

Conducătorii auto au fost opriți în trafic și testați cu aparatul Drager, care a indicat  valorile de 0,43 mg/l, 0,50 mg/l, respectiv 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferii au fost conduși de polițiști la camera de gardă a Spitalului Municipal Urziceni unde le-au fost prelevate mostre de sânge.

În cauză s-au întocmit dosare penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

De asemenea, un bărbat de 54 de ani, din comuna Alexeni a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge după ce a fost depistat în trafic, pe raza localității de domiciliu în timp ce conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul Drager, care a indicat valoarea de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în acest caz polițiștii au întocmit dosar penal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*