Șofer cu o alcoolemie de 0,95 mg/l, depistat în comuna Platonești

Un șofer cu o alcoolemie de 0,95 mg/l a fost depistat în comuna Platonești.

Potrivit IPJ Ialomița, la data de 04 ianuarie, în jurul orei 21:30, polițiștii rutieri din cadrul Secției nr.7 Poliție Rurală Platonești au oprit în trafic, un șofer în vârstă de 33 de ani, pe raza comunei Platonești în vederea verificării documentelor personale precum și ale autoturismului.

Cu ocazia testării cu aparatul din dotare, a reieșit o alcoolemiei de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la Spitalul Orășenesc Țăndărei pentru prelevarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, unde în prezența cadrelor medicale a refuzat prelevarea acestora

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit faptul că, bărbatul nu deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

Totodată, s-a constatat faptul că șoferul conducea autoturismul neînregistrat.

Polițiștii au întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiuniilor

â de “conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”, “punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, tramvai, tractor forestier sau agricol neînmatriculat sau neînregistrat” și “refuzul sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*