FOTO Slobozia ar putea avea, în sfârșit, o sală polivalentă care să găzduiască spectacole și competiții sportive de anvergură. Municipalitatea a semnat contractul

Slobozia ar putea avea, în sfârșit, o sală polivalentă

Sala polivalentă din Slobozia, un proiect care a făcut deja istorie pe hârtie și pe care ialomițenii l-au clasat deja la capitolul himere, ar putea deveni, în curând realitate. Compania Națională de Investiții (CNI), finanțatorul proiectului, a semnat săptămâna trecută, contractul de lucrări pentru construcția sălii multifuncționale destinate competițiilor sportive, dar și spectacolelor, după cum se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Partidului Național Liberal (PNL).

Imobilul de utilitate publică va avea o capacitate de peste 2.200 de locuri, iar din punct de vedere al infrastructurii, va beneficia de progresele tehnologice din industrie, astfel încât locuitorii din Slobozia să aibă reale motive pentru a se mândri cu orașul lor. De altfel, specifică reprezentanții PNL, sala este prima construcție de acest fel din întreg județul Ialomița. „Administrația liberală înseamnă modernizare și transformarea nevoilor cetățenilor în proiecte concrete”, se mai arată în mesajul publicat pe site-ul de socializare.

Valoarea investiției se ridică la peste 65 de milioane de lei, finanțarea fiind asigurată din fondurile Companiei Naționale de Investiții, iar dacă totul decurge conform planificării, Sala Polivalentă din Slobozia ar urma să fie dată în folosință în cel mult trei ani de la începerea efectivă a lucrărilor.

La semnarea contractului, pe lângă primarul municipiului Slobozia, Dragoș Soare și de directorul Companiei Naționale de Investiții, Manuela Pătrășcoiu, au mai luat parte și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode și ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Atilla.

Liberalii susțin că semnarea acestui contract reprezintă dovada că administrațiile locale care susțin principii de dreapta promovează proiectele mature de dezvoltare a comunităților. Mai mult decât atât, se arată în același text publicat pe pagina de Facebook a PNL, actualul guvern susține administrațiile care dau dovadă de inițiativă accesând programe de finanțare a obiectivelor de interes local.

„Aceste inițiative sunt fundamentul dezvoltării României. Cu fiecare proiect de dezvoltare semnat, avem încă o dovadă că liberalii mizează pe investiții, care sunt motorul dezvoltării sănătoase şi asigură creşterea calității vieții cetățenilor”, a declarat ministrul Afacerilor Interne şi secretarul general al PNL, Lucian Bode, conform postării anterior menționate.

Ialomițenii așteaptă de ani buni construcția sălii polivalente din Slobozia, care ar urma să fie amplasată, firește, pe strada Polivalentă, lângă actualul bazin de înot. Administrația locală părea să facă progrese în realizarea proiectului încă din anul 2018. Astfel, incinta ar fi urmat să fie dată în folosință în 2021. Valoarea investiției, la acea vreme, era aproximativ aceeași ca cea de acum, 66,5 milioane de lei sau echivalentul a 14,3 milioane de euro la cursul valutar de atunci.

Administrația locală de atunci n-a reușit însă să parcurgă în timp util pașii necesari pentru a ajunge să bată palma pentru contract cu CNI. Dar mai bine mai târziu decât niciodată, spune românul. Așa că indiferent de culoarea politică a instrumentului de scris cu care s-au semnat documentele, important este câștigul cetățenilor.

Odată finalizată, sala polivalentă din Slobozia, care se va întinde pe o suprafață de 7.000 mp, ar urma să devină un spațiu modern care să permită găzduirea în cele mai bune condiții a competițiilor sportive de nivel local, național și, de ce nu, internațional, dacă ținem cont că municipiul Slobozia se află suficient de aproape de București.

Conform planului, sala va fi ridicată pe trei niveluri, fiind concepută inclusiv cu gradene retractabile care permit lărgirea suprafeței de joc făcând-o optimă pentru a găzdui competiții sportive de nivel profesionist.

Pentru că este vorba totuși de o sală de evenimente cu multiple valențe, locația ar urma să fie dotată cu spații special amenajate pentru manifestări socio-culturale, dar și pentru activități de agrement.

Parterul sălii ar urma să deservească activitățile din domeniul sportiv, fiind dotată cu vestiare pentru echipe, cabinet medical, spațiu pentru arbitri și oficiali și tot la parter se va amenaja și o generoasă sală de conferințe.

Imobilul va avea lift, încăperi pentru ședințele tehnice, sală de protocol, precum și un spațiu special destinat presei, care să permită transmisiunile audio-video în cele mai moderne condiții.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*