Municipiul Slobozia continuă să conducă în clasamentul localităților ialomițene la autorecenzare

Municipiul Slobozia. FOTO Adrian Boioglu
Municipiul Slobozia. FOTO Adrian Boioglu

La nivelul județului Ialomița au fost completate 26.715 chestionare, în intervalul 14 martie – 04 aprilie al perioadei de autorecenzare pentru recensământul populației și locuințelor 2021. Dintre acestea, 11.442 au fost completate în mediul urban (42,8 la sută) și 15.273 în mediul rural (57,2 la sută).

Situația zilnică a autorecenzării pe județe se poate descărca de pe site-ul recensământului la adresa https://www.recensamantromania.ro/situatie-autorecenzare.

Cel mai mare număr de chestionare completate la nivelul județului Ialomița s-a înregistrat în municipiul Slobozia, mai exact 5.662. La nivelul celorlalte municipii și orașe s-au completat 5.780 de chestionare.

În mediul rural, se evidențiază localitatea Coșereni, cu 682 de chestionare completate, urmată de Făcăeni – 641, Borănești cu 630, Perieți – 561, Bărbulești cu 553 și Ciochina cu 526. La polul opus, un număr de 10 localități din mediul rural nu a depășit numărul de 100 chestionare completate.

„Dorim să reamintim locuitorilor județului Ialomița că perioada de autorecenzare și autorecenzare asistată continuă până la 15 mai 2022 și adresăm rugămintea de a utiliza în continuare, în număr cât mai mare metoda autorecenzării”, au transmis reprezentanții Direcției Județene de Statistă Ialomița.

Lista locațiilor, harta interactivă precum și programul de funcționare ale centrelor de Autorecenzare Asistată din localitățile județului Ialomița sunt disponibile pe site-ul Direcției Județene de Statistică Ialomița accesând următorul link: https://ialomita.insse.ro/anunturi/lista-punctelor-de-autorecenzare-asistata-in-judetul-ialomita/. Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL2021 vă rugăm să consultați www.recensamantromania.ro ( site unde poate fi accesată platforma de autorecenzare). Pe acest site a fost inclusă și o secțiune de întrebări frecvente https://www.recensamantromania.ro/intrebari-frecvente/ , grupate pe 11 categorii care explică cei mai importanți termeni folosiți în chestionarul de recensământ.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Slobozia ar putea avea, în sfârșit, o sală polivalentă care să găzduiască spectacole și competiții sportive de anvergură. Municipalitatea a semnat contractul – ILnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*