Situațiile financiare pentru anul 2022 vor putea fi depuse de persoanele juridice până pe 30 mai

FOTO ANAF

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii, persoane juridice, că termenul pentru depunerea situațiilor financiare anuale, aferente anului 2022, de către societățile comerciale, societățile/ companiile naționale, regiile autonome, institutele naționale de cercetare-dezvoltare este de 150 de zile de la încheierea exercițiului financiar, respectiv 30 mai.

Persoanele juridice menționate întocmesc situații financiare anuale având în vedere reglementările contabile aplicabile acestora și prevederile generale cuprinse la art. 11 din O.M.F. nr. 4268/2022 privind principalele aspecte legate de întocmirea și depunerea situațiilor financiare anuale și a raportărilor contabile anuale ale operatorilor economici la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor, precum și pentru reglementarea unor aspecte contabile.

În vederea depunerii situațiilor financiare anuale entitățile vor utiliza programul de asistenta pus la dispoziție gratuit de către Ministerul Finanțelor pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscala.

Formatul electronic al situațiilor financiare poate fi descărcat accesând link-ul: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/1014_15_2022.html și se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanță pe portalul www.e-guvernare.ro.

Baza legala – ORDIN nr. 4.268 din 15 decembrie 2022 privind principalele aspecte legate de întocmirea și depunerea situațiilor financiare anuale și a raportărilor contabile anuale ale operatorilor economici la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor, precum și pentru reglementarea unor aspecte contabile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*