Peste 70 de misiuni au avut pompierii ialomițeni în ultimele 3 zile

Mașină de pompieri. FOTO ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, intervenția în cazul accidentelor rutiere, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și salvarea animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 73 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (28.06- 30.06.2024).

La nivel județean, 48 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de aceștia, se află:

În data de 30.06.2024, în jurul orei 06:00, dispeceratul inspectoratului a fost sesizat cu privire la producerea unui accident rutier, în localitatea Coșereni, în care au fost implicate două autoturisme și cinci persoane. Au fost alocate de urgență o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. În sprijinul acestora au acționat și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița.  Toate cele cinci persoane au fost evaluate medical de către echipajele aflate la locul solicitării, ulterior doar o singură victimă, conștientă și cooperantă a fost transportată la Spitalul Municipal Urziceni, pentru investigații suplimentare. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul evenimentului rutier.

De asemenea, în data de 29.06.2024, în jurul orei 08:00, Stația de pompieri Fetești  a intervenit pentru salvarea unei pisici, căzută într-o canalizare, în municipiul Fetești. Cu ajutorul mijloacelor din dotare, aceasta a fost scoasă și predată în siguranță proprietarului.

Salvatorii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor în urma declanșării unui senzor de gaze pe o scară de bloc, în municipiul Slobozia și de asemenea, în urma producerii unui accident rutier, în orașul Țăndărei.

În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 21 de incendii înregistrate la nivel județean . Din totalul celor 21 incendii care au avut loc în perioada menționată, 19 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată, culturi de grâu și rapiță), fiind afectate aproximativ 40 de hectare de teren.

Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost stabilite ca fiind focul deschis în spații deschise și folosirea intenționată a sursei de aprindere.  Arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94 alineatul (1), litera n din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.

Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit în cursul zilei de vineri, în jurul orei 10:00, pentru stingerea unui incendiu, produs la un autoturism, în municipiul Urziceni.  În urma evenimentului, acesta a ars în proporție de 80%. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric, generat de un cablu electric defect.

Trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la locuința unui cetățean, pe raza localității Movilița (sat Bițina Pământeni). La locul solicitării au fost alocate de urgență două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.  La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere la nivelul acoperișului. În urma evenimentului au ars: acoperișul pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați, 0,1 ha vegetație uscată și 2 metri cubi de lemne de foc. Cauza probabilă de producere a incendiului a constituit-o focul deschis în spații deschise.

Concomitent cu acțiunea de stingere, echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unei persoane care a suferit arsuri de gradul I la nivelul membrelor superioare, ulterior fiind transportată la Spitalul Municipal Urziceni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*