Ședința Grupului de lucru pentru asigurarea siguranței în școli, la Prefectura Ialomița

Ședința Grupului de lucru pentru asigurarea siguranței în școli. FOTO Prefectura Constanța

Instituția Prefectului Județul Ialomița a găzduit miercuri 31 ianuarie 2024, ședința Grupului de lucru pentru asigurarea siguranței în unitățile de învățământ preuniversitar, ședință prezidată de reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul Constantin Marin.

Activitatea a avut pe ordinea de zi două teme, respectiv „Prezentarea activităților desfășurate în scopul îndeplinirii măsurilor prevăzute în Planul Teritorial Cadru de Acțiune, pentru perioada semestrului II 2023“ și „Probleme întâmpinate și propuneri de acțiuni comune pentru remedierea aspectelor negative constatate“.

 „A asigura un climat de siguranță în școlile ialomițene este așa ca și cum am avea grijă de copiii noștri de acasă. E drept un proces mai amplu, mai elaborat care presupune o abordare colaborativă care să implice cadre didactice, părinți, factori de decizie, autorități dar nu în ultimul rând comunitatea. Oameni buni, mă adresez dumneavoastră în primul rând în calitatea dumneavoastră de părinți și a mea de om a cărei primă dragoste în câmpul muncii a fost și va rămâne meseria de profesor. Noi creștem, educăm și îndrumăm generațiile viitoare, realizați ce sarcină importantă zace pe umerii noștri?

Cum să nu ne preocupăm noi cu responsabilitate, atenție și interes pentru elevi?! În primul rând, înainte de înfăptuirea actului educațional, noi trebuie să ne asigurăm că acești copii vin la școală într-un mediu sigur pentru integritatea și sănătatea lor, atât fizică cât și mintală. Adică trebuie să creăm un mediu favorabil de învățare. Și acestea fiind spune, sper că ați înțeles ce aveți de făcut și cu câtă grijă trebuie să tratați acest activități. Pentru mine, personal școala cu tot ce presupune este un segment pe cât de sensibil pe atât de preocupant, așa că nu ezitați să îmi solicitați consultare în această activitate a dumneavoastră.

O altă temă pe care vreau să o abordăm astăzi este una foarte gravă care pe mine mă macină și mă preocupă în mod continuu. Consumul de droguri, în școli și nu numai. Sunteți autorități care puteți să luptați cu acest flagel. Lăsați statisticile și deplasați-vă în teren, mergeți și stați printre elevi, promovați comunicarea deschisă în acest sens, lăsați aruncatul gunoiului sub preș că nu ne face bine.

Implementați programe de prevenire, identificați factori de risc, aduceți în atenția copiilor sisteme de sprijin, dar asigurați-vă că la capătul telefonului sau după ușa unui birou se află un consilier bine instruit în combaterea consumului de droguri. Un copil, un părinte care cere ajutor în acest sens trebuie să fie sprijinit și consiliat necondiționat. Gândiți-vă că vârsta consumatorilor a scăzut, iar o generație de consumatori înseamnă o nenorocire generală. Astăzi nu vă întreb de statistici, astăzi vă indic să studiați acest femomen și să îl combateți!“ a menționat prefectul în cadrul ședinței de lucru.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*