Ședință a echipei Interinstituționale pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor din județul Ialomița

Ședință a echipei Interinstituționale pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor. FOTO: Prefectura Ialomița

Prefectul județului Ialomița, Constantin Marin, a convocat miercuri, 12 octombrie, o ședință a echipei interinstituționale pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar din județul Ialomița.

Din echipa de colaborare interinstituțională, în vederea optimizării organizării și funcționării sistemului cadru de protecție a unităților școlare, a elevilor și personalului didactic fac parte reprezentanți ai Instituției Prefectului Județul Ialomița, Inspectoratului Școlar Județean, Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean și reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Ialomița.

În ședința de miercuri. 12 octombrie a fost dezbătută analiza gradului de implementare a acțiunilor prevăzute în Planul Teritorial Comun de Acțiune, dar și prevenirea și combaterea fenomenului de bullying.

„Siguranța în școli, atât a elevilor cât și a cadrelor didactice reprezintă o prioritate națională și o prioritate constantă a Instituției Prefectului Județul Ialomița. Personal nu tolerez ca siguranța în școli să nu fie prioritară pentru toate instituțiile publice cu atribuții în implementarea măsurilor de siguranță. Este un subiect despre care putem discuta zile în șir, dar un aspect rămâne foarte clar: toate resursele umane și materiale trebuie să fie îndreptate către îndeplinirea acestui obiectiv. Toate situațiile primite din teritoriu, de la unitățile școlare trebuie să fie atent analizate, iar ședințele ca aceasta le vom organiza în mod periodic“ a declarat prefectul Constantin Marin în cadrul ședinței de lucru.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*