Sancțiuni aplicate de polițiștii ialomițeni în contextul pandemie de COVID-19

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție pe raza județului Ialomița

Polițiștii ialomițeni au identificat luni, 10 ianuarie, șase persoane care au încălcat măsura carantinării la adresa de domiciliu declarată Direcției de Sănătate Publică, precum și 22 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală în spațiile unde acestea sunt obligatorii.

Acțiunile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 au fost desfășurate de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști locali, pompieri și specialiștii altor autorități și instituții cu atribuții în domeniu, și au vizat îndeosebi zonele cu un aflux mare de cetățeni, centrele comerciale și zonele adiacente, unitățile de alimentație publică, zonele de agrement și alte zone aglomerate, precum și mijloacele de transport în comun.

În cadrul celor șase acțiuni, desfășurate independent și/sau în cooperare cu alte structuri MAI ori instituții cu atribuții în domeniu, au fost verificate 40 de unități economice și 435 de obiective sau alte locații, respectiv domicilii/locații ale persoanelor aflate în carantină/izolare, gări/autogări, terase, parcuri și alte zone de agrement. De asemenea, au fost verificate 20 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate 667 de persoane, din care 357 aflate în carantină și 158 aflate în izolare.

Ca și în acțiunile anterioare, au fost transmise mesaje preventive și avertizări, atât operatorilor economici cât și persoanelor fizice, însă au fost aplicate și 28 de sancțiuni contravenționale, din care 22 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și șase pentru nerespectarea măsurilor de carantinare la domiciliu, toate în context COVID-19, în cuantum total de 6.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*