Romexpo găzduiește între 25 – 29 octombrie, Indagra & Indagra Food 2023

Indagra. FOTO Romexpo

În perioada 25 – 29 octombrie, Romexpo, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României, organizează Indagra & Indagra Food 2023 – cel mai important concept de networking agricol și alimentar din România.

Târgul internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei se desfășoară în pavilionul B1 și pe platformele exterioare ale Centrului Expozițional, iar Târgul internațional pentru industria alimentară are loc în pavilionul B2.

Peste 550 de companii din sectorul agricol și alimentar participă la ediția de anul acesta, suprafața expozițională ocupată la interior și exterior fiind de peste 30.000 mp. La Indagra & Indagra Food 2023 sunt prezente 23 de țări: Belgia, Bulgaria, Cehia, China, Coreea de Sud, Franța, Germania, Grecia, Italia, Liban, Marea Britanie, Moldova, Muntenegru, Olanda, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Spania, SUA, Turcia, Ucraina și Ungaria, evenimentul înregistrând un grad de internaționalizare de 38%.

„Indagra & Indagra Food este mult mai mult decât un simplu concept expozițional. Este o platformă dinamică de referință care servește ca un adevărat hub de afaceri, unde experți renumiți din industrie se întâlnesc pentru a testa tehnologii top din sectorul agricol și alimentar și cel mai important: pentru a face schimb de know – how. Indagra promovează practicile agricole durabile care respectă mediul înconjurător, tehnologiile moderne care ajută fermierii să-și gestioneze eficient resursele și să-și optimizeze activitatea agricolă, iar Indagra Food impulsionează  dialogul și cooperarea dintre cei implicați în procesul de producție, distribuție și procesare a alimentelor și instituțiile cu rol de decizie sau profesioniști renumiți din acest sector. Fie că sunteți specialist în agricultură sau pasionat de domeniu, un om de afaceri experimentat din industria alimentară sau un tânăr antreprenor în căutare de inspirație, vă așteptăm la ROMEXPO să contribuim împreună la dezvoltarea sustenabilă a sectorului agricol și alimentar, transmite Oana Netbai, PR ROMEXPO.

#INDAGRA2023 aduce în prim plan tehnologiile viitorului din sectorul agricol și inovațiile din horticultură, viticultură și zootehnie, și este dedicată atât companiilor de profil din România, cât și celor din străinătate. La târg sunt așteptați antreprenori, fermieri, ingineri agricoli, producători și importatori din domeniul agricol, studenți la facultăți cu profil agricol și agroalimentar, reprezentanți ai instituțiilor publice, precum și publicul larg.

#INDAGRAFOOD2023 promovează practicile responsabile de producție, echipamentele și tehnologiile care accelerează transformarea digitală a industriei, precum și soluțiile ecologice cu impact redus asupra mediului. Manifestarea se adresează producătorilor, distribuitorilor și importatorilor de echipamente și tehnologii pentru industria cărnii, dar și reprezentanților domeniului panificației, industrializării legumelor și fructelor, prelucrării peștelui și laptelui.

Sectorizare Indagra

  1. Salonul de agricultură – Pavilion B1

ZONA A – material săditor, semințe, îngrășăminte

ZONA B – zootehnie/viticultură

ZONA C – mașini, utilaje și echipamente agricole

ZONA D – tehnologii și echipamente pentru irigații, sere și solarii

  1. Salonul utilajelor agricole – platformele exterioare 1, 4, 10, 11, V5, V6, 12, 13 și Aleea Negustorilor.

Platformele 12 și 13 – zonă special amenajată pentru animale: ovine, bovine, cabaline și păsări.

Sectorizare Indagra Food

Pavilion B2 – utilaje si echipamente pentru industria alimentară, produse alimentare și materii prime.

Platformele exterioare – Pl.B1, Aleea Crown, Aleea Negustorilor: retaileri, comercianți, producători din industria alimentară.

Pe lângă partea expozițională, conceptul Indagra & Indagra Food 2023 oferă participanților și un program de activități conexe tematice.

US Trade Talks Forum – organizat pe 26 octombrie, ora 10:00, în sala Madgearu – de către Camera de Comerț și Industrie a României și Ambasada SUA în România. Evenimentul reunește factori de decizie guvernamentali și companii din România, Bulgaria, Moldova și Ucraina, prezente la Indagra și oferă o suită de oportunități, în special în contextul investițiilor bugetare ale UE și naționale în energie verde, agricultură și infrastructura de irigații.

Conferința „Orizonturi ale Planului Strategic 2023-2027″, organizată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală, are loc pe 26 octombrie, în Sala Titulescu din pavilionul B3, în intervalul orar 10:00 – 14:00.

Conferința „Cooperative agricole în pragul unui nou exercițiu financiar”- organizată de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – se desfășoară pe 27 octombrie, în Sala Madgearu din pavilonul B3, începând cu ora 10:00.

Conferințele organizate pe 28 octombrie, în Sala Madgearu din pavilionul B3, în intervalul orar 10:00 – 14 :00, de către Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București:

Risipa alimentară: o abordare sustenabilă în contextul Strategiei Green Deal a Uniunii Europene;

Aspecte privind producerea și utilizarea unui preparat furajer destinat îmbunătățirii performanțelor vacilor de lapte;

Evaluarea autenticității în pensiunile rurale din România;

Utilizarea fibrelor vegetale în produsele de carne;

Microalgele – o nouă sursă de Omega-3.

Simpozionul Tehnico – Știintific organizat de Asociația Generală a Frigotehniștilor din România. Acesta se desfășoară pe 28 octombrie în Sala Titulescu din pavilionul B3, în intervalul orar 11:00 – 15:00.

Indagra & Indagra Food 2023 are și o latură dedicată publicului larg, astfel pe durata celor 5 zile, vizitatorii sunt invitați să admire cele mai frumoase exemplare de animale și să guste din bucatele tradiționale românești.

Program de vizitare:

25 – 28.10.2023, în intervalul orar 09:00 – 18:00

29.10.2023, în intervalul orar 09:00 – 16:00.

Bilet de intrare: 20 lei

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*