Termen limită de depunere a  Formularului 177 – Cerere privind redirecționarea impozitului pe profit  

documente, TVA, ajfp
Depunere documente. FOTO Pixabay.com

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii plătitori de impozit pe profit că prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.115/2023, începând cu data de 1 ianuarie 2024 au fost aduse o serie de modificări și completări Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal în ceea ce privește redirecționarea impozitului pe profit pentru efectuarea de sponsorizări și/sau acte de mecenat, precum și pentru acordarea de burse private.
Astfel că, plătitori de impozit pe profit mai pot efectua sponsorizări și/sau acte de mecenat (în vederea susținerii artelor, literatură, științe) dacă nu au utilizat întreaga valoare stabilită în limita prevazuta la art.25 alin(4) lit.i)  din Codul fiscal, prin redirecționarea impozitului pe profit, în limita valorii astfel calculate, până la termenele de depunere a declarației anuale de impozit pe profit, prin depunerea unui/unor formular/formulare de redirecționare-Formular 177.
În consecință, până marți, 25 iunie 2024, contribuabilii mai sus menționați, pot redirecționa din impozitul pe profit datorat către o organizație non profit, prin completarea formularului 177,  dacă nu au utilizat întreaga valoare de 20% din impozitul profit plătit aferent anului 2023.
În cazul contribuabililor membri ai unui grup fiscal, redirecționarea poate fi dispusă numai de persoana juridică responsabilă.
Obligația plății sumei redirecționate din impozitul pe profit revine organului fiscal competent.
Redirecționarea impozitului pe profit pentru sponsorizarea entităților persoane juridice fără scop lucrativ, inclusiv a unităților de cult, poate fi efectuată doar dacă beneficiarul sponsorizării este înscris, la data plății sumei respective de către organul fiscal, în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale, potrivit art. 25 alin. (41).

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*