Razie a polițiștilor ialomițeni în Slobozia. Au fost aplicate în total 75 de sancțiuni contravenționale

polițiști, mașină de poliție, misiune,
Acțiune a polițiștilor. FOTO cu rol ilustrativ

Forțe de ordine ale poliției și jandarmeriei au acționat în cursul zilei de joi, 09 decembrie, pe raza municipiului Slobozia, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și diminuarea riscului de producere a accidentelor rutiere. Au fost aplicate 75 de contravenții și verificate peste 200 de autovehicule.

Potrivit IPJ Ialomița, 47 de polițiști din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigații criminale, cu sprijinul luptătorilor de acțiuni speciale și al jandarmilor ialomițeni au desfășurat o acțiune de menținere a climatului de ordine publică pe raza municipiului Slobozia, precum și de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55/2020. În cadrul acțiunii polițiștii au acționat în filtre rutiere, precum și în zonele unde se produc aglomerări de persoane, în piețe, târguri, centre comerciale și terase.

De asemenea, au fost efectuate controale la 48 de societăți comerciale cu puncte de lucru în municipiul Slobozia, acțiunile fiind orientate pe latura preventivă/informativă, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Pe parcursul activităților desfășurate au fost legitimate 293 de persoane și controlate peste 214 autovehicule, în special transportul în comun de persoane. Pentru neregulile constatate au fost aplicate în total 75 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 13.335 de lei, atât pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cât și pentru încălcarea normelor rutiere, iar ca măsuri complementare au fost reținute 3 permise de conducere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*