Razie a polițiștilor din Fetești, axată pe comerțul ilegal și furtul de material lemnos

Polițiștii au răspuns solicitării. FOTO Poliția Română

23 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 21.000 de lei au aplicat polițiștii din Fetești în urma unei razii pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităților ce se pot comite în domeniul silviculturii, pe raza municipiului Feteşti.

O acțiune de prevenire și combatere a ilegalităților referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialului lemnos, precum și tăierea ilegală și furturile de arbori a fost desfășurată de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fetești în cursul zilei de 22 ianuarie.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate depozitele de valorificare a materialului lemnos și punctele de lucru ale societăților cu acest profil de activitate. De asemenea, polițiștii au instituit filtre rutiere pentru depistarea autovehiculelor care transportă material lemnos fără respectarea prevederilor legale, precum și în vederea identificării șoferilor care încalcă regulile de circulație.

În urma neregulilor descoperite, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale:

  • 5 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice,
  • 3 pentru nerespectarea Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite,
  • 2 la Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice
  • 13 sancțiuni la regimul rutier, în valoare de peste 21.800 de lei.

Astfel, cu ocazia verificărilor la o societate comercială a fost identificată cantitatea de 2.65 mc, lemn de foc specia fag, în valoare de 434,6 lei, care era deținuță fără documente de proveniență, aceasta fiind sancționată contravențional, iar cantitatea de lemne a fost confiscată și predată Ocolului Silvic Fetești.

De asemenea, în cadrul verificărilor efectuate la un alt agent economic, a fost identificată cantitatea de 3 mc, lemn de foc specia fag, în valoare de 480 lei, care a fost valorificată fără respectarea prevederilor legale.

Societatea a fost sancționată contravențional iar întreaga cantitate a fost confiscată contravaloric. Totodată cantitatea de 42 mc lemn foc specia fag a fost indisponibilizată în vederea stabilirii provenienței.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*