Tratament cu plasmă pentru pacienții COVID-19 la Spitalul Slobozia

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Slobozia. FOTO Adrian Boioglu
Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Slobozia. FOTO Adrian Boioglu

Secția de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia va începe curând să trateze pacienții gravi infectați SARS-CoV-2 cu plasmă de la donatori vindecați.

Managerul interimar al unității spitalicești, Liviu Patrichi, a adresat Ministerului Sănătății și Comisiei de Anestezie și Terapie Intensivă o cerere de includere în Programul și în Studiul de eficiență al tratamentului monitorizat pentru pacienții critici COVID-19 cu plasmă de la donatori vindecați. Solicitarea a fost aprobată de către cele două foruri.

Astfel, pacienții aflați în stare gravă vor putea beneficia de această terapie în cadrul Secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Slobozia, având în vedere capacitatea și dotările spitalului care permit desfășurarea programului. Spitalul se angajează la respectarea protocolului de studiu și la raportarea datelor din fișa de studiu către responsabilul zonal din specialitatea ATI, Societății Române de ATI și Comisiei de ATI din cadrul Ministerului Sănătății.

Urmează, în perioada următoare, implementarea proiectului. Pacienții COVID-19 vindecați vor fi invitați, în spirit de solidaritate și de susținere în această perioadă dificilă, să doneze pentru bolnavii a căror stare de sănătate sau chiar viață le sunt în impas din cauza virusului.

Spitalul va reveni cu detalii în ceea ce privește metodologia de donare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*