Programul TEZAUR oferă oportunități de investiții cu dobânzi de până la 7,20 la sută în luna august și septembrie

Ialomițenii pot subscrie pentru emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur. FOTO MF

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița aduce la cunoștința contribuabililor săi, persoane fizice, că Programul TEZAUR continuă să ofere oportunități atractive de investiții în lunile august și septembrie. Românii sunt invitați să investească în titlurile de stat TEZAUR, care oferă dobânzi de până la 7,20 la sută, cu maturități de 1 și 3 ani.

Începând cu data de 23 august și până pe 15 septembrie, investitorii pot achiziționa aceste titluri de stat, beneficiind de dobânzi anuale de 6,30 la sută pentru maturitatea de 1 an și respectiv 7,20 la sută pentru maturitatea de 3 ani. Aceste titluri de stat, cu o valoare nominală de 1 leu fiecare, sunt emise în formă dematerializată, asigurând astfel un proces eficient și securizat.

Modalitățile de cumpărare a titlurilor de stat sunt variate:

  • Între 23 august și 14 septembrie, investitorii pot achiziționa online titluri de stat TEZAUR, operațiuni posibile doar pentru persoanele fizice înregistrate în Sistemul de Plată Virtuală pentru titlurile emise prin intermediul Trezoreriei Statului. Aceste operațiuni includ deschiderea unui cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscrierea la titlurile de stat TEZAUR și transferul sumelor din contul de subscriere către un cont bancar pe numele investitorului.
  • Între 23 august și 15 septembrie, investitorii se pot prezenta la sediul unităților Trezoreriei Statului pentru a achiziționa titlurile de stat dorite.
  • În mediul urban, în intervalul 23 august – 14 septembrie, și în mediul rural, între 23 august – 13 septembrie, titlurile de stat pot fi cumpărate prin subunitățile poștale ale CN Poșta Română SA.

Dobânda aferentă acestor titluri de stat este plătibilă anual, conform termenelor menționate în prospectul de emisiune. De asemenea, investitorii au posibilitatea de a răscumpăra titlurile în avans și de a efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul aceleiași emisiuni. Anularea subscrierilor este permisă numai în perioada de subscriere, cu depunerea unei cereri.

Persoanele fizice cu vârsta de minim 18 ani la data subscrierii sunt eligibile pentru a investi în aceste titluri de stat. Importanța investițiilor în titlurile de stat emise de Ministerul Finanțelor se reflectă și în faptul că veniturile obținute din aceste investiții sunt neimpozabile.

Fondurile obținute în urma emisiunii de titluri de stat vor fi direcționate către finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice, contribuind astfel la sustenabilitatea financiară a țării.

Pentru detalii suplimentare, prospectul de emisiune și eventualele modificări ulterioare, vă invităm să accesați secțiunea dedicată de pe website-ul Datorie publică, disponibil la adresa www.posta-romana.ro. Pentru mai multe informații și îndrumări, vă stăm la dispoziție la sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*