Primăria Fetești anunță că noua strategie de tarifare conduce la o micșorare cu cinci procente a tarifului de apă, față de strategia aprobată în 2015

În Ședința Extraordinară a Consiliului Local Municipal Fetești s-a aprobat, miercuri, 08 decembrie, în unanimitate, proiectul de hotărâre privind Strategia de tarifare/Mecanismul de tarifare practicat de operatorul regional RAJA pentru perioada 2021 – 2029.

Potrivit Primăriei Fetești, această strategie a înlocuit-o pe cea aprobată prin HCL 138/2015, care prevedea o creștere mai mare a tarifelor pentru serviciile de apă și canalizare pentru următorii nouă ani.

„Noua strategie de tarifare conduce la o micșorare cu cinci procente a tarifului de apă, față de strategia aprobată în 2015. Operatorul regional a accesat fonduri europene prin POIM și în prezent implementează la nivelul localităților membre <<Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a RAJA SA Constanța în perioada 2014-2020>>”, au transmis reprezentanții instituției.

Pentru a fi respectate cerințele contractului de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și pentru a exista o formulă unitară de aplicare a tarifelor la nivelul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Constanța precum și ca o cerință de eligibilitate a proiectului POIM a fost aprobată Strategia de tarifare pentru perioada 2021 – 2029 prin hotărâri ale autorităților deliberative din aria de operare. La nivelul municipiului Fetești această strategie a fost aprobată prin HCL Fetești nr. 138/27.10.2015, care a îndeplinit cerințele specifice prevăzute de legislația în vigoare.

„În ultimii ani au fost înregistrate o serie de modificări importante a elementelor de cheltuieli care compun tarifele pentru serviciul de apă și canalizare precum schimbările macroeconomice din ultimii ani, (inflație, curs valutar) și creșterea prețului pe piața de energie electrică. Potrivit operatorului regional, datorită investițiilor din ultimii ani, rentabilitatea financiară a companiei a crescut și a fost necesară o nouă revizuire a strategiei de tarifare elaborată de un consultant independent agreat de Comisia Europeană. Este vorba despre strategia de tarifare care a fost aprobată, aseară, în ședința extraordinară a Consiliului Local Fetești”, au mai precizat sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*