Primăria Fetești a depus cereri de finanțare prin PNRR pentru renovarea energetică a 14 blocuri de locuințe

Primăria Fetești a depus cereri de finanțare pentru renovarea energetică a 14 blocuri de locuințe

Primăria Municipiului Fetești a reușit să depună, conform condițiilor impuse, cererile de finanțare care vizează renovarea energetică a 14 blocuri de locuințe prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Potrivit reprezentanților instituției, aceasta este a treia depunere de proiecte PNRR pe parcursul lunii anterioare, după cele de pe 16 respectiv 6 mai, în urma cărora Feteștiul are posibilitatea să obțină 13,5 milioane de euro nerambursabili.

„Ne bucurăm pentru că am reușit să depunem aceste proiecte în timp util. Pentru că știți cum este, dacă nu participi nu poți să câștigi! Vreau să garantez populației faptul că vom încerca să accesăm orice proiect care aduce plus valoare municipiului Fetești și îmbunătățește viața de zi cu zi a cetățenilor”, a declarat primarul Laurențiu Șonchereche.

Proiectul vizează renovarea energetică a blocurilor de locuințe nr. 7, 8, 9,10, 12PP, 16PP, Ansamblul 44, Ansamblul 56, C2PP, C4, U1, U2, U3 și bloc Tronson A1/A2/A3.

„Au fost selectate blocurile care au stat cel mai bine cu documentația la acest moment. Pentru blocurile care nu au intrat în această etapă de evaluare se vor depune documentațiile în cea de-a doua etapă, care se va deschide la toamnă. Potrivit legislației, în acest proiect intră doar blocurile de locuințe care fac parte dintr-o asociație de locatari legal constituită, la momentul depunerii documentelor”, a explicat edilul.

Proiectul depus la data de 6 mai cuprinde reabilitarea energetică a clădirilor publice în care funcționează dispensarul TBC, Biblioteca „Ion Vlad” și Muzeul Municipal „Anghel Saligny”, Centrul Social „Lucia”, precum și corpul B al Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul”, corpul C al Liceului Tehnologic „Anghel Saligny”, sediul administrativ și anexele Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat (DADPP).

În urma proiectului depus pe data de 16 mai, Feteștiul urmează să dispună de sisteme de supraveghere video și dotările necesare pentru un centru de monitorizare, de un panou informativ pentru persoanele cu dizabilități, de mobilier urban de tip SMART (care permite încărcarea telefoanelor mobile și conectarea la internet), și de două autobuze electrice care vor circula pe ruta Fetești – Stelnica și retur.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*