Președintele Consiliului Județean, Victor Morau a cerut public demiterea directorului DSP Ialomița, Dan Noel

Președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru. FOTO Adrian Boioglu
Președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru. FOTO Adrian Boioglu

Victor Moraru acuză Direcția de Sănătate Publică că este de vină de proasta gestionare a crizei epidemiologice din județ. În plus, despre directorul instituției, Dan Noel spune că este incompetent și este susținut politic de către liderul PNL Ialomița, Gheorghe Tinel.

Conducerea DSP Ialomița este acuzată că nu au fost luate măsuri ferme și suficiente astfel încât să se evite închiderea unui oraș întreg, deși mai mulți primari din județ au tras semnale de alarmă, dar au fost ignorați.

„Monitorizează DSP Ialomița așa cum trebuie toate cazurile care sunt izolate la domiciliu? Nu știm, pentru că DSP Ialomița nu comunică cu presa locală și nici cu cetățenii. Decizia de a interzice DSP-urilor să nu comunice pe plan local despre epidemie, ci doar centralizat, mi se pare o greșeală.

DSP este o instituție esențială în lupta împotriva epidemiei, dar ea este o institiuție inutilă, dacă nu-și face treaba așa cum trebuie. Am văzut că Ministrul Sănătății a făcut bine unor județe și a demis o serie de directori ai DSP pe motiv de incompetență. Cred că poate face același lucru bun și județului Ialomița, să schimbe directorul DSP.

Îi cer public Ministrului Sănătății să evalueze rapid activitatea DSP Ialomița și să ia măsurile care se impun pentru că eu nu voi tolera ca județul nostru să devină un focar de infecție, doar pentru că domnul Dan Noel, omul lui Tinel Gheorghe, nu-și face treaba așa cum trebuie.
Știe toată lumea cine este acest domn?

Directorul Dan Noel este un funcționar pe mâna căruia stă sănătatea ialomițenilor, care are două dosare penale pe rol în faza de urmărire penală, pentru delapidare, respectiv însușirea contravalorii unor titluri executorii ale unor foști salariați, unii pensionari, alții decedați (Dosar penal nr.153/P/2018 și nr. 867/P/2015). Are un dosar la Curtea de Apel București al cărui obiect este anularea actului administrativ de sancționare pentru distrugerea documentului ORNISS prin care i se respinge accesul la informații clasificate. De asemenea, mai are și două dosare civile pe rol la Tribunalul Ialomița, respectiv Curtea de Apel București, pentru prejudicii financiare, cu obiectul menținerea în activitate a unor salariați după pensionare, fără forme legale. Este datoria mea să atrag atenția asupra acestor lucruri. Și Ialomițenii trebuie să știe.

Ce control a exercitat DSP Ialomița și cum își îndeplinește atribuțiile, când aflăm din presa națională că s-au înregistrat 6 pacienți pozitivi și un deces la centrul de dializă Fresenius din Ialomița? Prin tăcere? Nu aceasta este soluția. Ci prin transparență și activitate în interesul ialomițenilor. Înțeleg că nici acum nu au fost testați pacienții, după zile întregi de la începerea anchetei epidemiologice. Unde sunt testele promise de Guvern? Și când ajung acestea?“ a transmis Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. De la javrele alea doua i se trage lui Noel. Chiar daca M.G. nu mai e deocamdata o are pe fufa lui I.D.care transmite informatii (oare unele nu sunt secrete?) si ca sa isi scape pielea umbla amandoi pe peste tot cu miloaga ca poate poate revin la carma institutiei ca plange canapeaua din biroul directorului dupa ei. Prostii nu realizeaza xa ei sunt in vizor si cel.putin ea va fi executata odata cu Noel ca doar Noel in toti anii de la conducerwa Dsp nu a facut singur ce a facut. Mare grija domnul Noel, ei doi va vor executat indiferent cat ii costa

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*