Prefectura Ialomița a organizat o ședință pentru a fi puse la punct ultimele detalii privind gestionarea situațiilor care pot apărea în timpul iernii

Ședință organizată de Prefectura Ialomița. FOTO Prefectura Ialomița

Prefectul județului Ialomița, Constantin Marin a convocat astăzi, o ședință organizatorică cu privire la pregătirea pentru gestionarea fenomenelor meteorologice specifice sezonului rece.

La dezbateri au participat președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, primarii unităților administrativ teritoriale din județul Ialomița, precum și șefii stucturilor teritoriale ale Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița dar și reprezentanți ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița și alte structuri cu atribuții în asigurarea siguranței cetățenilor.

Tematica discuțiilor a vizat modul de asigurare a capacității pentru activitatea de deszăpezire, modul de asigurare a locurilor de cazare și hrană pentru persoanele rămase înzăpezite, monitorizarea persoanelor vulnerabile, modul de activare a comitetelor locale pentru situații de urgență, asigurarea permanenței la sediul primăriilor în timpul avertizărilor de fenomene meteorologice periculoase specifice sezonului rece, precum și alte probleme ce pot apărea în situații de iarnă.

„Discutăm astăzi, principiile generale ale acțiunilor noastre în situații de iarnă, despre capabilitățile de intervenție ale fiecărei primării în parte. Sezonul de iarnă nu înseamnă doar zăpadă, trebuie să manifestați o atenție sporită pentru orice situație de urgență ce poate apărea la nivelul comunităților. Stabiliți colaborări cu medicii de familie din localități pentru situații de urgență medicale, cu directorii de școli, cu care veți colabora când sunt situații legate de elevi ce nu pot ajunge la cursuri, cu șefii de posturi din comune, cu toți polițiștii din localitate, stabiliți-vă o bună colaborare cu agenții economici din comună, ei au capabilități și le pot pune rapid la dispoziție pentru siguranța cetățenilor. Viețile și sănătatea oamenilor nu țin de materiale și acestea trebuie să reprezinte prioritățile primarilor. Tratați situațiile de criză cu care vă puteți confrunta cu echilibru și seriozitate!“ a precizat prefectul Constantin Marin, în cadrul ședinței de lucru.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*