Prefectul județului Ialomița, Tonița Manea, cere închiderea orașului Țăndărei: “Acolo e un adevărat focar. Am cerut ajutorul armatei”

Verificări în trafic pentru respectarea Ordonanțelor Militare. FOTO Poliția Română

Pentru a nu scăpa de sub control situația epidemiologică din județ Comitetul Local pentru Situații de Urgență a votat la propunerea prefectului Tonița Manea, închiderea orașului Țăndărei. Decizia a fost transmisă Departamentului pentru Situații de Urgență și se așteaptă răspunsul. În momentul de față, în urma anchetei epidemiologice s-a stabilit faptul că 4 din cele 5 persoane decedate fac parte din aceeași comunitate din Țăndărei.

Potrivit estimărilor făcute de autorități, în prezent sunt aproximativ 800 de persoane venite din diverse țări străine în Țăndărei și în viitorul apropiat vor continua să mai sosească. Nu au ținut cont de nici o restricție și și-au văzut de viață ca și până acum. Asta a făcut ca într-un timp scurt, coronavirusul COVID-19 să se împrăștie în comunitate și în oraș.

Din cele 37 de cazuri confirmate de autorități, 26 sunt din Țăndărei, iar 4 din cele 5 decese înregistrate la nivelul județului sunt tot de aici.

În ultima săptămână, jandarmii au aplicat 335 de amenzi în valoare de 357.350 lei pentru încălcarea Ordonanței Militare nr.1.

De la intrarea în vigoare a Ordinelor militare au fost aplicate de către polițiști 1940 de sancțiuni, valoarea acestora fiind de 3.957.590 lei

„Măsurile luate au fost graduale. Știind că aici la Țăndărei este o situație aparte, am suplimentat forțele de ordine mixte. Am avut filtre și la un moment dat am solicitat și ajutorul armatei. Am avut și solicitările doamnei primar din Țăndărei și încă dintr-o localitate din împrejurimi care au spus că se necesită să intervenim, că acolo este un adevărat focar.

Am avut discuții în primul Comitet Județean din săptămâna aceasta. Am solicitat încă o anchetă epidemiologică, care ne-a confirmat că avem cinci persoane decedate la nivel de județ, din care patru sunt din Țăndărei. Din 37 confirmate la nivel de județ, 26 sunt din Țăndărei. 

Având la bază această această anchetă epidemiologică, analiza la nivel de județ și solicitările cetățenilor, am propus astăzi prin Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență, am propus carantinarea localității. A fost votată în unanimitate. S-a aprobat, iar aceasta hotărâre a fost transmisă la Departamentul pentru Situații de Urgență. 

Am cerut și ajutorul armatei. Cu forțele de ordine pe care le avem nu poți să gestionezi un întreg județ în care trei sferturi sunt localități cu cetățeni de etnie romă“, a declarat pentru ILnews.ro, prefectul județului Ialomița, Tonița Manea.

La nivelul județului sunt 208 persoane în carantină, iar alte 2429 sunt în autoizolare la domiciliu.

În cazul în care se va aproba de la nivel central propunerea autorităților locale de a se închide orașul Țăndărei, prefectul Tonița Manea a precizat că va fi permisă circulația în afara lui și intrarea a persoanelor care de deplasează la sau de la serviciu și a mașinilor de aprovizionare, așa cum se întâmplă și la Suceava.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Țăndăreiul a intrat în carantină totală, măsura fiind luată prin ordonanță militară – Ialomița NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*