Povești despre o lume cu #plasticzero, într-o expoziție de benzi desenate organizată la Urziceni

Povești despre o lume cu #plasticzero, la Urziceni. FOTO Facebook

Copiii de la Școala Gimnazială „Ion Heliade Rădulescu” și de la Colegiul Național „Grigore Moisil” din Urziceni vă invită într-o lume mai bună, cu #plasticzero, la expoziția de benzi desenate, realizate în cadrul proiectului „Endless Present |Limited Future”

Începând cu data de 4 iunie, ora 12.00, la Școala Gimnazială „Ion Heliade Rădulescu” din Urziceni va avea loc expoziția de benzi desenate realizate de 19 elevi ai Școlii Gimnaziale „Ion Heliade Rădulescu” și ai Colegiului Național „Grigore Moisil” din oraș, în cadrul proiectului „Endless Present |Limited Future”, derulat de Asociația Volum Art.

Poveștile ilustrate create de elevii din Urziceni imaginează perspectiva unei lumi mai bune, dezvoltată sustenabil, fără plastic, ca soluție la criza ecologică actuală. Sub îndrumarea trainerilor, adolescenții din Urziceni s-au antrenat în tainele dezvoltării benzilor desenate (trainer Alin Ivan), ilustrației (trainer Anna Florea) și ale scrierii creative (trainer Oana Răsuceanu) pe parcursul a șase ateliere derulate în cadrul proiectului, în perioada 26 martie – 10 aprilie 2021.

Proiectul „Endless Present |Limited Future”, dezvoltat de Asociația Volum Art și finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, și-a propus să promoveze arta vizuală ca mijloc de comunicare și să contribuie la dezvoltarea de abilități noi, creative, în rândul copiilor și adolescenților. Proiectul are totodată o componentă de educație ecologică, stimulând copiii să caute soluții pentru combaterea poluării cu plastic, una dintre cele mai serioase amenințări la adresa mediului și climei.

Cu prilejul vernisajului, părinții, profesorii, cetățenii orașului și reprezentanții autorității locale sunt invitați să aprecieze lucrările copiilor participanți și să se lase inspirați de soluțiile lor creative pentru combaterea poluării cu plastic și, de ce nu, să implementeze politici și soluții concrete în această direcție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*