Pompierii ialomițeni au avut 60 de intervenții în ultimele 72 de ore

Mașină de pompieri

Stingerea incendiilor, asigurarea măsurilor PSI, acordarea de prim ajutor și intervenția în cazul accidentelor rutiere reprezintă doar câteva exemple dintre cele 60 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (29.09-01.10.2023).

La nivel județean, 53 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:

În perioada de referință, două echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Coșereni, în care au fost implicate cinci autoturisme. În urma coliziunii a rezultat o victimă, conștientă, cooperantă și neîncarcerată, care a fost evaluată de către echipajul medical aflat la locul solicitării, ulterior nefiind necesar transportul acesteia la spital.

Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

Salvatorii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și a măsurilor de acordare a primului ajutor medical calificat pe timpul desfășurării “Campionatului Național de Anduranță” în localitatea Adâncata.

În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 5 incendii înregistrate la nivel județean.

Din totalul celor 5 incendii care au avut loc în perioada menționată, patru intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată, lăstăriș, mărăciniș), fiind afectate aproximativ 4 hectare de teren. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost stabilite ca fiind focul deschis în spații deschise, folosirea intenționată a sursei de aprindere și fumatul în locuri nepermise.

Arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94 alineatul (1), litera n din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*