Pompierii ialomițeni au avut 59 de misiuni în ultimele 72 de ore

Mașină de pompieri. FOTO ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, intervenția în cazul accidentelor rutiere și salvarea animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 59 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (12- 14.01.2024).

La nivel județean, 48 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD. Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:

În perioada de referință, un echipaj operativ din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni a intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Balaciu, în care au fost implicate un autoturism și un atelaj hipo. În sprijinul acestora a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma coliziunii a rezultat o victimă, conștientă, cooperantă și neîncarcerată, care a fost evaluată de către echipajul medical aflat la locul solicitării, ulterior fiind transportată la Spitalul municipal Urziceni.

De asemenea, în data de 12.01.2024, în jurul orei 16:30, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit pentru salvarea unei bovine, rămasă blocată în râul Ialomița. Cu ajutorul mijloacelor din dotare, bovina a fost scosă și predată în siguranță proprietarului.

În data de 14.01.2024, în jurul orei 10:20, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD pentru gestionarea unei situații de urgență, generată de producerea unui accident rutier, pe DN 2, în localitatea Coșereni, în care au fost implicate două autoturisme. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma impactului au rezultat două victime conștiente, cooperante și neîncarcerate, cărora li s-a fost acordat primul ajutor de către echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior fiind transportate la Spitalul Municipal Urziceni.

În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 8 incendii înregistrate la nivel județean . Din totalul celor 8 incendii care au avut loc în perioada menționată, 7 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată și lăstăriș), fiind afectat aproximativ 1 hectar de teren. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost stabilite ca fiind focul deschis în spații deschise și folosirea intenționată a sursei de aprindere.

În data de 14.01.2024, în jurul orei 23:30, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și o ambulanță SMURD, pentru stingerea unui incendiu produs în podul unei locuințe, a unui cetățean din localitatea Sfântul Gheorghe. În urma evenimentului a ars aproximativ 1 metru pătrat de scândură și s-a deteriorat o bucată de foaie OSB. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric, generat de un cablu defect sau neizolat corespunzător. În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*