Pompierii ialomițeni au avut 58 de misiuni în ultimele 3 zile

Intervenție a pompierilor. FOTO ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, asigurarea măsurilor PSI și intervenția în cazul accidentelor rutiere reprezintă doar câteva exemple dintre cele  58 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (27- 29.10.2023).

La nivel județean, 45 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:

În perioada de referință, două echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Coșereni, în care a fost implicat un autoturism, în urma căruia a rezultat o victimă, conștientă, cooperantă și neîncarcerată. Persoana a fost evaluată de către echipajul medical aflat la locul solicitării, ulterior nefiind necesar transportul acesteia la spital.

Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

În data de 27 octombrie, în jurul orei 16:35, Detașamentul de pompieri Urziceni a fost solicitat să intervină pentru asigurarea măsurilor PSI, în urma producerii unui accident rutier, pe raza localității Movilița, în care au fost implicate trei autoturisme. În urma evenimentului rutier, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.

În data de 29 octombrie, în jurul orei 09:30, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit pentru gestionarea unei situații de urgență, generată de producerea unui accident rutier, în municipiul Slobozia, în care au fost implicate două autoturisme. La locul evenimentului au fost alocate de urgență o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma coliziunii au rezultat două victime, conștiente și cooperante, cărora le-a fost acordat primul ajutor medical calificat, ulterior fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, pentru investigații suplimentare.

Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

De asemenea, în data de 29 octombrie, în jurul orei 11:30, trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit la un accident rutier, produs pe raza localității Căzănești, în care au fost implicate două autoturisme. La locul solicitării au fost găsite 6 victime ( trei adulți și 3 copii cu vârste cuprinse între 11-13 ani), conștiente, cooperante și neîncarcerate, cărora li s-a acordat primul ajutor medical, ulterior nefiind necesar transportul acestora la spital. În sprijinul salvatorilor a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița.

Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

În seara zilei de duminică, în jurul orei 17:55, Stația de pompieri Fetești a intervenit  la un accident rutier, produs în municipiul Fetești, în care au fost implicate două autoturisme. La locul solicitării au acționat o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, iar în sprijinul acestora un echipaj al SAJ Ialomița. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă, conștientă și cooperantă. După acordarea primului ajutor medical persoana a fost transportată la Spitalul municipal Fetești.

Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

Salvatorii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și a măsurilor de acordare a primului ajutor medical calificat pe timpul desfășurării ,,Campionatului Național de Anduranță” în localitatea Adâncata, precum și a unui meci de handbal desfășurat în municipiul Slobozia în sala de sport ,,Andreea Nica”.

În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 5 incendii înregistrate la nivel județean .

Din totalul celor 5 incendii care au avut loc în perioada menționată, 4 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație), fiind afectat aproximativ 1 hectar de teren. Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost stabilită ca fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94 alineatul (1), litera n din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.

Două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit pentru lichidarea unui incendiu, produs la un autoturism care participa la Campionatul Național de Anduranță, pe raza localității Adâncata. Până la sosirea forțelor de intervenție pilotul s-a autoevacuat. În urma evenimentului, autoturismul a ars în totalitate. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric, generat de un cablu defect sau neizolat corespunzător.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*