Pompierii ialomițeni, 62 de misiuni în ultimele 72 de ore

Mașină de pompieri

Pompierii ialomițeni au intervenit la 62 de misiuni în ultimele 72 de ore.

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, intervenția în cazul accidentelor rutiere, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, ridicarea muniției rămasă neexplodată și salvarea animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 62 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (22- 24.03.2024).

La nivel județean, 55 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de aceștia, amintim:

În perioada de referință, un echipaj operativ din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni a intervenit la un accident feroviar, produs între localitățile Broșteni și Alexeni, în care au fost implicate un autoturism și un tren de persoane. În sprijin a intervenit și o ambulanță de tip C a SAJ- Ialomița.

În urma coliziunii a rezultat o victimă, conștientă, cooperantă și neîncarcerată, care a fost evaluată medical, ulterior nefiind necesar transportul acesteia la unitatea spitalicească.

De asemenea, în data de 22.03.2024, în jurul orei 08:10, Stația de pompieri Țăndărei a intervenit pentru salvarea unei cabaline, rămasă blocată într-o groapă cu noroi, în orașul Țăndărei. Cu ajutorul mijloacelor din dotare, cabalina a fost scoasă și predată în siguranță proprietarului.

Salvatorii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și a măsurilor de acordare a primului ajutor medical calificat pe timpul desfășurării unui meci de handbal, în municipiul Slobozia, respectiv a Ultramaratonului Rubicon de la limita cu județul Buzău până la limita cu județul Ilfov.

În data de 24.03.2024, în jurul orei 09:50, echipa pirotehnică din cadrul inspectoratului a intervenit pentru identificarea unui proiectil de artilerie, de calibru 100 mm, în localitatea Săveni. Muniția a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii.

În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 2 incendii înregistrate la nivel județean .

Din totalul celor 2 incendii care au avut loc în perioada menționată, 1 intervenție a fost înregistrată la arderi necontrolate (vegetație uscată), fiind afectate aproximativ 2 hectare de teren. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.

Stația de pompieri Fetești a intervenit în cursul zilei de duminică, în jurul orei 12:10, cu o autospecială de stingere cu apă și o ambulanță SMURD, pentru stingerea unui incendiu, produs la un tablou electric în municipiul Fetești. În urma evenimentului, acesta a ars în proporție de 80%. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic, generat de curentul termic.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*