Pompieri din două județe se străduiesc de mai bine de 12 ore pentru a stinge un incendiu de furaje izbucnit în satul ialomițean Horia

Rezervă de furaje aprinsă în câmp, în satul Horia, din comuna Axintele. FOTO ISU Ialomița

Forțe și mijloacele de stingere din două județe au acționat toată noaptea la o rezervă de furaje aprinsă în câmp, în satul Horia, din comuna Axintele. Misiunea continuă și sâmbătă, 12 martie.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița, incendiul a izbucnit în seara zilei de vineri, 11 martie, în raionul de competență al ISU Călărași, care, din cauza arderii foarte mari, a solicitat în sprijin și forțe de la ISU Ialomița. Acestea s-au alăturat intervenției în jurul orei 21.30, fiind și în acest moment la locul evenimentului.

Toată noaptea au acționat pentru localizare și lichidare o autospecială pentru stins incendii de la ISU Călărași și o cisternă, o autospecială de la ISU Ialomița și un buldoexcavator de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității. Deși vântul puternic a ridicat mari probleme pompierilor, aceștia au reușit menținerea arderii în perimetrul rezervei de furaje, împiedicând extinderea flăcărilor către comunitate.

Misiunea pompierilor militari este în dinamică.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*