Polițiștii ialomițeni oferă recomandări pentru conduita de prevenție în minivacanța de Rusalii

Intervenții și acțiuni ale polițiștilor din Ialomița pentru siguranța cetățenilor. FOTO: IPJ Ialomița

Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița și Jandarmeria Ialomița vor desfășura, până în data de 05 iunie, ample acțiuni pentru asigurarea ordinii și liniștii publice în timpul minivacanței de Rusalii.

Astfel, cu peste 100 de polițiști mobilizați zilnic, alături de jandarmi și alte instituții implicate, se vor lua măsuri pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, infracționalității stradale, a furturilor și pentru identificarea persoanelor și bunurilor urmărite conform legii. O atenție deosebită va fi acordată zonelor bisericilor și lăcașurilor de cult, unde vor acționa echipe mixte de ordine publică pentru menținerea unui climat corespunzător de siguranță și prevenirea infracțiunilor cu violență și a furturilor.

Polițiștii rutieri vor fi prezenți pe drumurile naționale și județene, utilizând aparatura de supraveghere a traficului și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, în vederea fluidizării traficului rutier și prevenirii producerii unor evenimente grave. Polițiștii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători, precum și în stații și triaje de cale ferată.

Pentru a asigura siguranța cetățenilor în timpul minivacanței, polițiștii județului Ialomița recomandă următoarele:

  • Fiți atenți cu banii și obiectele personale în zonele aglomerate, precum piețe, gări, autogări și magazine. Nu purtați portmoneul în buzunare exterioare ale hainelor sau la vedere, și nu păstrați banii, actele personale și cheile apartamentului în același loc.
  • În cazul autoturismelor, nu lăsați bunuri de valoare la vedere în interior, chiar și atunci când sunteți plecați pentru scurt timp. În stațiile de alimentare cu carburanți, închideți ușile mașinii în timpul achitării și asigurați-vă că geamurile sunt întotdeauna complet închise când părăsiți autoturismul.
  • Atunci când plecați de acasă pe o perioadă mai lungă, asigurați-vă că toate ușile, geamurile casei, ușa de la balcon și geamul de aerisire de la baie sunt închise și asigurate.
  • Conducătorii auto trebuie să adapteze permanent viteza la condițiile din trafic, în special când se circulă în coloană. Respectați întotdeauna regimul legal de viteză și țineți cont că viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile meteo, de drum sau trafic reprezintă principalele cauze ale accidentelor rutiere.
  • Pentru pietoni, se recomandă sporirea atenției și traversarea numai atunci când sunt siguri că pot face acest lucru în siguranță. Evitați pe cât posibil folosirea părții carosabile, mai ales în condiții de vizibilitate redusă sau după lăsarea întunericului.

Pentru orice infracțiune la care sunteți victimă sau martor, apelați numărul unic de urgență 112!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*