Activități ale polițiștilor ialomițeni pentru reducerea accidentelor rutiere

Activități ale polițiștilor ialomițeni pentru reducerea accidentelor rutiere. FOTO IPJ Ialomița

Astăzi, 21 august 2022, poliţiştii rutieri şi polițiștii de ordine publică cu atribuții pe linie rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, au continuat activitățile de prevenire a accidentelor rutiere în cadrul proiectului ROADPOL – Safety Days.

Polițiștii rutieri au purtat discuții cu participanții la trafic, în special cu privire la principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere, în vederea conștientizării importanței respectării normelor rutiere.

De asemenea, polițiștii le-au recomandat conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă la volan și să respecte normele privind circulația pe drumurile publice, expunându-le consecințele negative ale nerespectării acestora.

Proiectul își propune ca ziua de 21 septembrie să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

Activitățile au fost desfășurate în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere și în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, pe toată perioada de derulare a proiectului ROADPOL – Safety Days.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*