Peste 200 de reclamații și sesizări, primite la dispeceratul Poliției Locale Slobozia în luna mai

Poliția Locală Slobozia. FOTO Adrian Boioglu
Poliția Locală Slobozia. FOTO Adrian Boioglu

Peste 200 de reclamații și sesizări au fost primite la dispeceratul Poliției Locale Slobozia în luna mai.

„În această lună au fost înregistrate în cadrul dispeceratului instituției care funcționează permanent, 24 de ore din 24, un număr de 226 reclamații și sesizări. Determinante au fost abaterile la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice cu 101 de constatări, urmate de cele la H.C.L. nr. 255/2017 privind locurile de parcare de reședință concesionate, cu 54 de constatări”, a spus Poliția Locală Slobozia.

221 de sesizări au fost comunicate telefonic, 2 verbale, 3 fiind sub formă scrisă, iar la verificările efectuate în teren din totalul acestora 51 nu s-au confirmat.

„Măsurile luate în urma rezolvării reclamațiilor au fost: 48 amenzi, 109 avertismente, 3 conflicte aplanate, îndrumare către Poliția Municipală și Garda de Mediu întrucât faptele sesizate exced aria noastră de competență, 4 invitații aplicate conducătorilor auto, supravegherea  zonelor în vederea eliminării faptelor sesizate, solicitarea intervenţiei Direcției de Administrare a Domeniului Public, îndepărtarea din zonă a persoanelor care făceau obiectul reclamaţiei (copii, persoane fără adăpost sau persoane  cu probleme de comportament). Prin note telefonice au fost transmise 12 sesizări către diferite instituţii sau operatori de servicii publice, pe probleme constatate de agenţi în teren, astfel: D.A.D.P. Slobozia -10, Urban S.A.- 2” – Poliția Locală Slobozia.

De asemenea, în luna mai au fost aplicate 417 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 77.950 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*