Polițiștii ialomițeni au prins un șofer care falsificase data de expirare a ITP-ului

Sediul IPJ Ialomița. FOTO ILnews.ro

Polițiștii din cadrul Secţiei 2 Poliție Rurală Griviţa, în timp ce efectuat un filtru rutier pe raza comunei Cocora, pe data de 29 aprilie, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din orașul Căzănești.

În urma verificării documentelor personale și ale autovehiculului, polițiștii au constatat că anexa ITP a certificatului de înmatriculare prezenta modificări la rubrica „data expirării ITP”, unde figura că acesta ar fi valabil până în luna august.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la documentul în cauză, polițiștii au efectuat verificarea în bazele de date, constatându-se că autoturismul are inspecția tehnică periodică expirată din luna mai a anului trecut.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uzul de fals”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*