Polițiștii ialomițeni au întocmit dosare penale unor indivizi prinși băuți la volan

Șoferul a fost testaț cu etilotestul. FOTO cu rol ilustrativ.

Trei bărbați sunt cercetați de polițiști din cadrul IPJ Ialomița sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului. Aceștia au fost depistați în trafic, iar unul dintre ei, care avea și permisul de conducere suspendat, a provocat și un accident rutier.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce acționau în cursul zilei de 11 ianuarie pe raza localității Bucu, pe linia depistării persoanelor care conduc autovehicule aflate sub influența băuturilor alcoolice, au efectuat semnal de oprire unui conducător auto care se deplasa pe DN2A. Șoferul, un bărbat de 40 ani, din localitatea Bucu, a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul indicând o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.

De asemenea, la data de 12 ianuarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. 5 Jilavele, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani din județul Ilfov. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat alcoolscopic, rezultatul indicând o valoare de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice, însă acesta a refuzat recoltarea mostrelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice“.

În aceiași zi, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.6 Ion Roată, au intervenit la un accident soldat cu pagube materiale produs pe raza localității Manasia.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că un bărbat de 38 de ani, din comuna Manasia, în timp ce ar fi efectuat o manevră de întoarcere, nu s-ar fi asigurat corespunzător și a lovit un alt autoturism aflat în trafic.

În urma coliziunii nicio persoană nu a fost rănită. Șoferul de 38 de ani a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul indicând o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta are permisul de conducere suspendat.

În cauză s-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”, și „conducerea a unui vehicul fără permis de conducere ”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*