Mascații au descins la persoane bănuite de contrabandă cu țigări, băuturi alcoolice și produse alimentare

Mascații au descins în locațiile vizate. FOTO ILnews.ro

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomița au efectuat 7 percheziții domiciliare, în urma cărora au indisponibilizat peste 4.300 de țigarete, 25 litri de băuturi alcoolice fără banderole fiscale și produse alimentare fără documente de proveniență.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Ialomița au efectuat pe 7 februarie un număr de șapte percheziții domiciliare, trei pe raza judeţelului Ialomiţa și patru pe raza județului Prahova, în cauză efectuându-se cercetări în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă, coordonat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada august 2019 – februarie, mai multe persoane ar fi achiziționat țigarete provenite din contrabandă de pe raza județelor Călărași și Prahova, pe care ulterior le comercializează către persoane fizice pe raza municipiului Urziceni și a comunelor limitrofe.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, 3.520 de țigarete purtând banderole fiscale emise de autoritățile Republicii Moldova și 800 de țigarete ce aveau aplicate banderole fiscale emise de autoritățile române, neputând fi justificată proveniența acestora.

De asemenea într-una dintre locațiile percheziționate funcționa un local tip bar în incinta căruia a fost identificată cantitatea de 25 litri de băuturi alcoolice fără banderole fiscale și produse alimentare în valoare de 1.073 lei fără documente de proveniență, motiv pentru care s-a procedat la confiscarea acestora și aplicarea unei sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 lei.

Cercetările sunt continuate de polițiști pentru documentarea întregii activități infracționale a persoanelor în cauză.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*