Polițiștii ialomițeni au desfășurat o serie de activități de prevenire a consumului de droguri la festivalul Amara

Activități de prevenire a consumului de droguri la festivalul Amara. FOTO IPJ Ialomița

Polițiștii ialomițeni au desfășurat sâmbătă, 13 august, activități de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor, în cadrul Festivalului „Trofeul Tinereții Amara”.

Scopul acțiunilor l-a reprezentat creșterea gradului de conștientizare a cetățenilor, cu precădere a tinerilor, cu privire la riscurile și consecințele asociate consumului de substanțe interzise.

Prin acest tip de activități, polițiștii le-au adresat recomandări tinerilor referitoare la prevenirea consumului de droguri și consecințele acestora asupra sănătății, punând accent atât pe influența negativă pe care o poate avea un anturaj nepotrivit, cât și pe repercusiunile consumului de droguri, precum:

  • Sub influența drogurilor nu îți poți aminti cu exactitate ce ai făcut, poți produce accidente;
  • Toate drogurile modifică starea și funcționalitatea creierului, alterând funcțiile normale ale structurii cerebrale;
  • Drogurile afectează voința și autocontrolul;
  • Drogurile te îndepărtează de familie, de școală, de colegi.

Acțiunile de acest gen vor continua și în perioada următoare. Pe lângă activitățile de informare și distribuire de materiale preventive au fost realizate și activități de prevenire a accidentelor rutiere și a infracțiunilor stradale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*