Polițiștii ialomițeni au continuat acțiunile pentru prevenirea răspândirii COVID-19

Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiștii ialomițeni. FOTO arhivă IPJ Ialomița

Polițiștii ialomițeni nu au neglijat activitățile specifice acestei perioade și, împreună cu jandarmi și polițiști locali, au continuat verificările privind respectarea măsurilor de limitare a infectării cu virusul COVID-19, precum și controalele pe timp de noapte.

Astfel, în ultimele 24 de ore, un număr total de 83 de polițiști și polițiști locali au acționat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate dar și în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul COVID-19. Au fost legitimate peste 1.200 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală, precum și deplasarea cetățenilor doar cu justificare în intervalul 23.00 – 05.00.

În cadrul activităților au fost verificate 11 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 83 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 28.000 de lei, după cum urmează:

  • 71 de sancțiuni, în valoare de 21.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală;
  • 12 sancțiuni, în valoare de 6.500 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00 – 05.00);

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*