Polițiștii ialomițeni, alături de elevi la începutul noului an școlar

Polițiștii ialomițeni au vegheat, luni, la reluarea cursurilor școlare în siguranță. FOTO arhiva IPJ Ialomița

Cu prilejul debutului noului an școlar, peste 150 de polițiști, alături de jandarmi, pompieri și polițiști locali, vor acționa luni, 13 septembrie, în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din județul Ialomița, pentru un început în siguranță.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, pentru ca noul an școlar să înceapă și să decurgă în liniște și siguranță, fiecare unitate de învățământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto și pedestră ale Poliției, inclusiv traseele pe care copiii le folosesc pentru a veni și pleca de la școală.

Astfel, polițiștii Biroului de Siguranță Școlară se vor deplasa la sediul unităților de învățământ preuniversitar, în vederea relaționării cu conducerea acestora și cu cadrele didactice responsabile de gestionarea fenomenului de violență școlară și bullying, respectiv cu consilierii educativi, în scopul identificării elevilor aflați în situații de risc sau vulnerabili.

De asemenea, polițiștii de la rutieră vor fi prezenți în apropierea școlilor, pe arterele de circulație intens tranzitate, pentru asigurarea fluenței și siguranței traficului rutier, la orele la care copiii vin și pleacă de la unitățile de învăţământ.

La nivel județean, polițiștii intensifică activitățile de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi, din punct de vedere al licențierii, existenței inspecției tehnice periodice, asigurării de răspundere civilă obligatorie și respectării normelor de protecție privind răspândirea virusului Covid-19.

Totodată, sunt controlate unitățile economice din zona adiacentă unităților de învățământ, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Pentru prevenirea evenimentelor negative și evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracțional, polițiștii vor organiza pentru elevi diferite activități preventiv-educative.

Pentru creșterea gradului de siguranță în interiorul unităților de învățământ, polițiștii informează factorii responsabili cu privire la cele mai bune măsuri care pot fi luate și sunt pregătiți să răspundă la orice întrebare și să intervină ori de câte ori este nevoie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*