Polițiștii i-au confiscat mașina unui braconier din Fetești care transporta un morun viu

Morunul recuperat de la braconier a fost eliberat în Dunăre. FOTO IPJ Ialomița

Un braconier a dat un morun viu și o mașină pe un dosar penal după ce a dat peste un filtru al oamenilor legii din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Ialomiţa. Peștele, de aproximativ 120 de kilograme și 12 kilograme de icre a fost redat mediului natural.

Descoperirea a fost făcută în dimineața de 5 ianuarie, în jurul orei, 8:00, pe raza comunei Borcea. Oamenii legii au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din municipiul Fetești, iar în interiorul acestuia a fost descoperit un exemplar de pește din specia morun.

Împreună cu specialiști din cadrul Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecția Mediului București, s-a procedat prin marcarea ultrasonică la examinarea morunului, care în măsurători biometrice avea o lungime de 260 de centimetri și o greutate de 120 de kilograme.

De asemenea, s-a stabilit că exemplarul de pește din specia morun este femelă și deține aproximativ 12 kilograme de icre, valoarea acestuia fiind estimată la 25.000 de lei.

Peștele a fost redat mediului acvatic, iar față de autoturismul cu care a fost transportat morunul s-a luat măsura indisponibilizării, pe numele bărbatului fiind întocmit dosar penal.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*