Polițiștii i-au confiscat mașina unui braconier din Fetești care transporta un morun viu

Morunul recuperat de la braconier a fost eliberat în Dunăre. FOTO IPJ Ialomița

Un braconier a dat un morun viu și o mașină pe un dosar penal după ce a dat peste un filtru al oamenilor legii din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Ialomiţa. Peștele, de aproximativ 120 de kilograme și 12 kilograme de icre a fost redat mediului natural.

Descoperirea a fost făcută în dimineața de 5 ianuarie, în jurul orei, 8:00, pe raza comunei Borcea. Oamenii legii au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din municipiul Fetești, iar în interiorul acestuia a fost descoperit un exemplar de pește din specia morun.

Împreună cu specialiști din cadrul Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecția Mediului București, s-a procedat prin marcarea ultrasonică la examinarea morunului, care în măsurători biometrice avea o lungime de 260 de centimetri și o greutate de 120 de kilograme.

De asemenea, s-a stabilit că exemplarul de pește din specia morun este femelă și deține aproximativ 12 kilograme de icre, valoarea acestuia fiind estimată la 25.000 de lei.

Peștele a fost redat mediului acvatic, iar față de autoturismul cu care a fost transportat morunul s-a luat măsura indisponibilizării, pe numele bărbatului fiind întocmit dosar penal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*