Polițiștii au verificat activitatea taximetriștilor din Fetești, fiind aplicate peste 20 de amenzi

Taxiuri în fața Gării CFR Fetești. FOTO Facebook/Primăria Fetești

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Fetești au acționat pe raza municipiului pentru verificarea legalității transportului public de persoane în regim de taxi, precum și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

În cadrul acțiunii s-a urmărit respectarea normelor legale care vizează activitatea de taximetrie și crearea unui climat de ordine şi siguranță rutieră. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 24 de sancţiuni contravenționale în valoare de peste 15.000 de lei.

Printre abaterile constatate de polițiști enumerăm transportul în regim de taxi fără a avea în funcțiune lampa sau aparatul de taxat sau neemiterea bonului fiscal, defecțiuni tehnice ale autoturismelor, nerespectarea regimului legal de viteză, precum și neregului ale pietonilor privind traversarea neregulamentară.

Poliţiştii recomandă firmelor de transport să dea dovadă de responsabilitate în ceea ce priveşte activitatea pe care o prestează, asigurarea condiţiilor tehnice ale vehiculelor utilizate şi selecţionarea unor şoferi cu aptitudini şi abilităţi profesionale.

Aceștia atrag atenţia prestatorilor de servicii în domeniul transportului rutier să respecte cu stricteţe legislaţia în vigoare. Totodată, solicităm cetăţenilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi viaţa în pericol.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*