Finanțiștii ialomițeni au colectat la bugetul de stat, în luna iunie, aproape 125 de milioane de lei

FOTO Pixabay

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a înregistrat o performanță financiară excelentă în luna iunie a anului 2023, colectând suma totală de 124,63 milioane lei. Acest rezultat reprezintă o creștere de 18,59 milioane lei în comparație cu aceeași perioadă a anului anterior.

Analizând structura veniturilor colectate, putem observa următoarele evoluții:

  • Bugetul de stat a înregistrat o creștere semnificativă, colectând 67,26 milioane lei în luna iunie a anului 2023, cu 12,76 milioane lei mai mult decât în aceeași lună a anului precedent.
  • La bugetul asigurărilor sociale de stat s-au înregistrat venituri în valoare de 40,06 milioane lei, în creștere cu 5,02 milioane lei față de perioada de referință a anului trecut.
  • În ceea ce privește bugetul asigurărilor pentru șomaj, sumele colectate au fost de 1,21 milioane lei, înregistrând o ușoară scădere de 15,35 mii lei în comparație cu luna iunie a anului 2022.
  • Bugetul Fondului Național Unic de Asigurări de Sănătate a beneficiat și el de o creștere, înregistrând încasări de 16,10 milioane lei în luna iunie a anului 2023, cu 820,01 mii lei mai mult față de aceeași lună a anului precedent.

Aceste rezultate pozitive indică o eficientă colectare a veniturilor și o gestionare responsabilă a finanțelor în județul Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*