Petrecere de logodnă în pandemie, stricată de polițiștii din Fetești: au rezultat 16 amenzi

Polițiștii ialomițeni au intensificat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19 și a respectării Hotărârilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, echipe mixte formate din polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, jandarmi și polițiști locali, au acționat pentru verificarea modului în care se respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar și a măsurilor impuse prin hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Au fost organizate acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 44 de obiective/locații și au fost legitimate peste 500 de persoane.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, echipele de control au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, toate fiind aplicate persoanelor care nu au purtat măști de protecție.

Totodată, în urma controalelor efectuate în trafic, au fost verificate 15 mijloace de transport public în comun.

Obiectivul urmărit în cadrul acțiunilor desfășurate este siguranța cetățenilor, iar acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus (COVID-19) vor continua, forțele de ordine fiind permanent, la datorie, pe raza întregului județ.

În acest context polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea în municipiul Fetești a unei logodne în curtea unei familii, fiind aplicate cinci sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020, 11 sancțiuni la Legea 12/1991 muzicanților prezenți, pentru efectuarea de activități de producție, comerț sau prestări de servicii, fără îndeplinirea condițiilor stabilite prin lege, precum și o sancțiune la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Totodată, joi, în jurul orei 17:30, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Stelnica, în urma verificării persoanelor aflate în izolare, nu au găsit la adresa declarată un bărbat de 36 de ani, care figurează în listele Direcției de Sănătate Publică Ialomița, în izolare la domiciliu.

Față de acesta a fost luată măsura sancționării contravenționale pentru nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor de izolare la domiciliu, prevăzute de Legea 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*