Peste 60 de misiuni au avut pompierii ialomițeni în ultimele 72 de ore

Mașină de pompieri. FOTO ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, salvarea animalelor din medii ostile vieții, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul desfășurării unor manifestări cu public numeros și intervenția în cazul accidentelor rutiere reprezintă doar câteva exemple dintre cele 62 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore.

La nivel județean, 50 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

În data de 10 mai, în jurul orei 13.00, dispeceratul inspectoratului a fost alertat despre producerea unui accident rutier, pe DN2 A, în localitatea Stejaru, în care au fost implicate un autoturism și un microbuz. Au fost alocate de urgență trei echipaje de salvatori, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță S.M.U.R.D. de la Detașamentul de pompieri Slobozia.

La locul solicitării au fost găsite patru victime conștiente și cooperante. După acordarea primului ajutor calificat, o singură victimă a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia pentru investigații medicale.

Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea carosabilului.

Tot în data de 10 mai, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit la un accident rutier, produs pe DN 2, la km 55, în care au fost implicate un autoturism, o autoutilitară și cinci redate. În sprijinul salvatorilor a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița.

A fost acordat primul ajutor medical unei singure redat, iar după monitorizare, pacientul a fost transportat la spital.

Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea carosabilului.

În perioada de referință, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la un garaj, în comuna Dridu.

Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, echipajul S.M.U.R.D. a acordat primul ajutor medical unei persoane care prezenta arsuri de gradul I, la nivelul membrelor. După monitorizare, aceasta a refuzat transportul la spital.

În urma evenimentului au ars acumulatori și elemente de construcții.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric.

De asemenea, în data de 12 mai, în jurul orei 11.00, două echipaje de intervenție de la Detașamentul de pompieri Urziceni au intervenit la un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme și 3 persoane, în orașul Fierbinți-Târg. În sprijinul salvatorilor au intervenit și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. După acordarea primului ajutor medical, un pacient a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.

Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea carosabilului.

Două echipaje de la Detașamentul de pompieri Slobozia au intervenit la un accident rutier produs în Municipiul Slobozia, în care a fost implicat un autoturism. La locul evenimentului salvatorii au găsit o singură redat, conștientă și cooperantă. După acordarea primului ajutor medical și monitorizare, victima a refuzat transportul la spital.

Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea carosabilului.

Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit pentru salvarea unei pisici dintr-o fântână(fără apă), cu adâncimea de 4 metri. După extragere, aceasta a fost redate în siguranță proprietarului.

În perioada menționată, Detașamentul de pompieri Slobozia a asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul desfășurării unor evenimente sportive și măsuri de prim ajutor calificat pe timpul desfășurării unor ceremonii religioase.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*