Pescarii comerciali trebuie să obțină autorizația anuală de capturare și recoltare

Sute de amenzi aplicate de polițiștii ialomițeni în urma unor controale pe linie de piscicultură. FOTO cu rol ilustrativ

Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița informează asupra obligativității obținerii, de către pescarii comerciali, anual, a autorizației de capturare și recoltare.

Potrivit APM Ialomița, autorizația se obține conform Ordinului nr. 410, pentru aprobarea Procedurii de autorizare a activităților de recoltare, capturare şi/ sau achiziție şi/ sau comercializare, pe teritoriul național sau la export, a florilor de mină, a fosilelor de plante şi fosilelor de animale vertebrate şi nevertebrate, precum şi a plantelor şi animalelor din flora şi, respectiv, fauna sălbatice şi a importului acestora.

„Această autorizație de capturare/ recoltare pentru speciile de pești pentru care se deține autorizație de la Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, eliberată de către Agenția pentru Protecția Mediului, se va obține înainte de începerea efectivă a activității”, precizează APM Ialomița.

Pentru informații suplimentare cu privire la documentele necesare cei interesați se pot adresa Agenției pentru Protecția Mediului Ialomița – Compartimentul Calitatea Factorilor de Mediu – tel. 0243/232971, tasta 3, sau pe adresa de mail: office@apmil.anpm.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Ialomița NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*