Persoană amendată de polițiștii ialomițeni pentru că a încălcat măsura carantinării la domiciliu

Polițiștii ialomițeni continuă activitățile de verificare în context COVID. FOTO IPJ Ialomița

O persoană care a încălcat măsura carantinării la domiciliu a fost depistată și sancționată de polițiștii ialomițeni, care au mai aplicat și 34 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Este bilanțul activităților desfășurate în ultimele 24 de ore pe raza județului Ialomița, de verificare a modului în care sunt respectate normele impuse în contextul epidemiologic actual.

Potrivit IPJ Ialomița, activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat și au avut drept obiective prevenirea și informarea cetățenilor cu privire la pericolului la care se expun în cazul nerespectării măsurilor legale în vigoare. Acestea au vizat, în special, zonele aglomerate, agenții economici cât și mijloacele de transport în comun. De asemenea, forțele de ordine au fost prezente în zonele unde se pot forma aglomerări de persoane și au efectuat verificări, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, la 82 de locații de interes și în 25 de mijloace de transport persoane.

Totodată, polițiștii au legitimat în cadrul acțiunilor peste 781 de persoane și au verificat la domiciliu 390 de persoane aflate în izolare/carantină.

Dintre acestea, o persoană nu au fost găsită la adresa de izolare declarată Direcției de Sănătate Publică, fiind sancționată contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei.

Alte 34 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care au încălcat măsurile de protecție individuală, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, în valoare de 5.250 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*